Etiopia Anasora Anaerobic to wyjątkowe ziarno z wrocławskiej palarni Wroasters
Ziarno podane jest obróbce beztlenowej tzw. anaerobic fermentation dzięki czemu w filiżance można wyczyć nuty goździków i cynamonu.
Również body, czyli odczucie tłustości na języku, jest wyższe niż w naszych pozostałych kawach. Jeśli chcecie poczytać więcej o nowoczesnych metodach obróbki ziaren to polecam artykuł - link
Dobrze i równo zaparzona saszetka smakuje jak wspomnienie świąt i kompotu z suszonych śliwek.
Etiopia podobnie jak wszystkie nasze ziarna, mrozimy a następnie od razu po wyjęciu z -18 stopni mielmy. Mielenie zamrożnych ziaren, naszym zdaniem powoduje wyższa transparentność smaku w kawie i wyższą słodycz!
Zobacz naszą recepturę na V60; wersja długa, wersja krótka.
Waga według receptury to 12 gramów.
Waga zmielnych ziaren w saszetce to 12,5 gramów, gdyż wiemy z doświadczenia,
że czasami coś lubi się rozsypać :)