Brazylia San Rafael z wrocławskiej palarni Figa.
Zaczęło się od wypicia wielu kaw i nagrania dwóch odcinków Podcast o kawie.
W pierwszym wraz z Pawłem Kwiatkowskim rozmawiamy o projekcie Zaparz Mnie.
W drugim podsumowaliśmy miniony 2020 rok i staraliśmy się przewidzieć trendy na 2021. W czasie nagrania zadzwoniliśmy do Filipa, właściciela palarni Figa Coffee, który wspólnie z nami podsumował ostatnie miesiące.
Ta saszetka jest jak klocki w domino. Włączy podcast i sprawdź na ile delikatne aromaty ziaren z Brazyli wypalonych przez Filipa trafią w Twój gust.
Kawa przed zmieleniem i zapakowaniem próżniowo była mrożona w temperaturze - 18°
Brazylia, zaparzona w V60 na 200 gramów wody, smakuje czekoladą i karmelem, o niskiej i subtelnej kwasowości.
Podcast o Kawie jest na popularnych platformach (Spotify, Google Podcast i Apple Podcast).
Brazylię, podobnie jak wszystkie nasze ziarna, mrozimy, a następnie od razu po wyjęciu z -18 stopni mielmy. Naszym zdaniem mielenie zamrożnych ziaren, powoduje wyższą transparentność smaku w kawie i wyższą słodycz!
Waga według receptury to 12 gramów.
Waga zmielnych ziaren w saszetce to 12,5 gramów, gdyż wiemy z doświadczenia,
że czasami coś lubi się rozsypać :)
Zobacz naszą recepturę na V60; wersja długa, wersja krótka.